webinar2021-06-15T08:13:58+00:00

Hoe kan de verbinding tussen onderzoek, waardestelling en ontwerp beter worden gemaakt? Hoe zien de stappen van onderzoek naar ontwerp eruit? Welke rol spelen de onderzoeker, het onderwijs, de overheid, de opdrachtgever en de restauratiearchitect hierin?

De Vereniging van Architecten werkzaam in de Restauratie (VAWR) nodigt u uit voor de webinar ‘Van Onderzoek naar Ontwerp’ op donderdag 24 juni 2021 van 14.00 tot 16.30 uur.

Tijdens deze online seminar belichten we de omgang met erfgoed en het spanningsveld tussen onderzoek en ontwerp vanuit verschillende rollen en invalshoeken. Het gaat in op de inzet van historisch onderzoek en de stap om te komen tot een ontwerp van de architect waarin het monument op een verantwoorde en ethische manier wordt behouden, verbeterd en veranderd. Juist de relatie tussen onderzoek en ontwerp verdient meer samenhang volgens architecten én onderzoekers.

Laat u inspireren, inzichten en handvatten geven, hoe ‘van onderzoek naar ontwerp’ te komen dat recht doet aan uw rol in het proces, de waarden en het karakter van het monument.

Voor wie?

De webinar is bedoeld voor erfgoedprofessionals, studenten, overheid/beleidsmakers, onderzoekers en architecten.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt online plaats via MS Teams. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de knop hieronder.

Meld u zich vandaag nog aan (uiterlijk tot en met 20 juni a.s.)!

U ontvangt per e-mail van ons een bevestiging en de link naar de bijeenkomst.

Aanmelden

Programma en sprekers

Graag tot ziens op 24 juni!

Stefanie Weser & Jacqueline van Dam

Bestuur VAWR en Erkende Restauratie-architecten

Ik meld me aan voor de webinar