studiedag_inschrijfpagina2023-03-17T08:45:25+00:00

Studiedag “Duurzaam erfgoed: een klasse apart”

Hoge comfortklassen in herbestemmingen, de wens om gasloos te verduurzamen en stevige ventilatie-eisen als gevolg van onder andere de pandemie brengen een grote verandering teweeg in de omgang met het gebouwde erfgoed. De behoefte om snel in te grijpen is door de hoge gasprijzen bovendien sterk toegenomen. Hoever kunnen of moeten we gaan? Hoe verhoudt de tijdelijkheid en trendgevoeligheid van sommige duurzaamheidsmaatregelen zich tot het langdurig behoud van monumentaal erfgoed? Maar ook: Welke rol nemen architecten, opdrachtgevers, aannemers en gemeentes aan in dit proces?

De Vereniging van Architecten werkzaam in de Restauratie (VAWR) organiseert daarom de studiedag ‘Duurzaam erfgoed: een klasse apart’ op donderdag 23 maart 2023 van 13.00 tot 17.30 uur.

Tijdens deze studiedag in de Westerkerk te Amsterdam belichten we de omgang met erfgoed en het spanningsveld tussen duurzaamheid en behoud van monumentwaarden vanuit verschillende rollen en invalshoeken. Lezingen worden verzorgd door: Eric van den Ham (TU Delft, bouwfysica), Sanne Beckers (Nico de Bont), Clemens Temmink (M&A Amsterdam), Richard Hanse (Natuurmonumenten) en dagvoorzitter René Dessing (sKBL, Stichting Landfort).

Het maximum aantal deelnemers is bereikt: de inschrijvingen zijn gesloten!

Programma en sprekers

Graag tot ziens op 23 maart!

Bestuur VAWR en Erkende Restauratie-architecten